DET HÄR ÄR MALMÖ TIGERS

Från då till nu - Malmö Tigers


Malmö Tigers Wrestling Team är resultatet av en sammanslagning mellan de båda brottarklubbarna BK Centrum och BK Björnvid som bägge bedrivit verksamhet på Rosengård sedan 1970-talet.


Efter att i många år tränat vägg i vägg beslöt man 1996 att slå sina påsar samman och skapa en ny slagkraftig brottarklubb som kunde ta upp kampen med landets allra bästa. Under ledning av den dåvarande så dynamiske ordförande, Christer Bjelk, blev satsningen lyckad och Malmö Tigers blev svenska lagmästare flertalet gånger. Man stod också som arrangör för den internationella stortävlingen Sweden Cup inte mindre än tre år i rad.


Brottare från denna framgångsrika period som fostrats i de egna leden kan nämnas Isaak & Panos Theodoridis, Kim Holk och Stefan Edvardsson.


Mättad av framgång lämnade sedan många rutinerade styrelsemedlemmar, efter lång och trogen tjänst, föreningen för att lämna över till nya förmågor. Denna mantel var dock inte helt lätt att mantla och Malmö Tigers tappade i slagstyrka.


Idag är föreningen inne i ett generationsskifte med en ny styrelse vid rodret.


Då verksamheten bedrivs på Rosengård, en stadsdel i Malmö med en del integrationsproblem och merparten av föreningens medlemmar har utländskt härkomst tar föreningen ett stort socialt ansvar och betonar vikten av en meningsfylld fritidssysselsättning för stadsdelens ungdomar. Malmö Tigers har deltagit i flertalet integrationsprojekt tillsammans med flera andra organisationer.

BILDER FRÅN TIDIGARE HÄNDELSER